Slut med siestaen
Home Up Tyrefægtning Miljøsvineri Befolkning Skadedyr Hotel Stella Polaris Bedrageri Korruption Estepona Korruption Marbella Mafia Drukfest Togplaner Dumpekarakter Vandforbrug Slut med siestaen Verdens værste

 

Slut med siestaen i Spanien

Spanien fortsætter europæiseringen: I det nye år skal de statsansatte funktionærer gå hjem klokken 18.

Fra og med i dag, den 1. januar 2006, er det slut med siestaen for hundredtusinder af statsansatte spanske funktionærer.

Deres arbejdstid slutter kl. 18 og ikke som hidtil kl. 19. Dermed må de undvære spisepausen på to timer, som den dag i dag er normen på det spanske arbejdsmarked.Fra årsskiftet er det slut med spaniernes legendariske siesta

Spanierne mindst produktive
Ministeren for den offentlige administration, Jordi Sevilla, gjorde forleden rede for de nye arbejdstider i forbindelse med fremlæggelsen af hvidbogen 'Spanien på europæisk tid'.

Heraf fremgår, at spanierne er blandt de mindst produktive i den europæiske familie (før udvidelsen), selv om de tilbringer mest tid på arbejdspladsen.

Langsomme vaner
Disse forhold kommer ikke som nogen overraskelse for journalister eller andre, som har forsøgt at få offentlige myndigheder i tale.

Når kontorchefen møder på arbejde, skal han som regel lige have en kaffe med en kollega. Derefter ringer han til konen og elskerinden, og så er det tid til at få noget papirarbejde til side.

Inden han før frokost har et møde ude i byen, som varer til kl. 14 - det korrekte tidspunkt for en øl og tapas. Frokost fra 14,30 til 16,30. Nogle tager hjem at spise og få sig en lur. Derfor har de større spanske byer hele fire myldretider. Andre går på restaurant og spiser tre retter med vin, brød og kaffe.


Siesta skyld i sene arbejdstider
Efter siestaen står den igen på møder.
Siestaen har medvirket til, at mange mænd først kommer hjem fra arbejde ved 21-tiden, når børnene er lagt i seng, og maden står på bordet. Sjovt nok har kvinderne ikke noget imod de kortere spisepauser.

06-01-01


 

Top

01-01-2006 - Opdateret 22-06-08