Skadedyr
Home Up Tyrefægtning Miljøsvineri Befolkning Skadedyr Hotel Stella Polaris Bedrageri Korruption Estepona Korruption Marbella Mafia Drukfest Togplaner Dumpekarakter Vandforbrug Slut med siestaen Verdens værste

 

Spanien har sin egen dræbersnegl

Escarabajo picudo rojo er navnet på en frygtet bille, der er ved at tage livet af tusinder af de smukke palmer i Spanien. Billen kommer fra Ægypten og har inden for de sidste par år formeret sig voldsomt.

Billen angriber palmens top, hvor den graver sig ned og lægger tusindvis af æg. Når larverne er udklækket, lever de i et års tid af palmestammen. På et tidspunkt er palmen så svækket, at grenene brækker af, og så er det for sent at gribe ind.


Myndigheder opfordre derfor befolkningen til at kontakte kommunen hvis billen opdages, da alene tilstedeværelsen øger risiko for yderlig smitte. Et indgreb i tide, kan rede palmen.

På Solkysten er allerede et stor antal palmer fældet og der er synlige ar mange steder. Nedenviste billeder er taget i kanten af vores bebyggelsen - Castillo San Luis.


Et par palmer er her opdaget med billen og er derfor forseglet indtil hele palmen er bortfjernet for at forhindre smitte.


Efter fældning opskæres de store stammer til bortkørsel


Klar til afgang


Resterne kan ses mange steder


Endnu én, som undersøges af Capac


 

Top

19-10-2007 - Opdateret 22-06-08