Nedrivning
Home Up Anklagerne Nedrivning 3. fase 2. fase Marbella Byggerod

 

Nedrivning af ulovligt byggeri

Nu falder det første ulovlige byggeri i Marbella - ulovligheder fra den tidligere og nu afdøde borgmester Jesùs Gil tid. I går begyndte nedrivning af 34 villaer, som uden tilladelse er opført i et område, udlagt til grønt område, i Rio Real Golf i Las Chapas

Tilbage i 2004 besluttede den andalusiske højesteret, at suspendere ulovligt bygger, der første til et midlertidigt stop i den hektiske byggeaktivitet, som har præget Marbella, siden Jesús Gil overtog borgmesterposten i 1991.

Det vurderes fra Arkitekt kollegiet i Málaga, at ca. 25.000 boliger er opført i strid med den gamle lokalplan, men det er dog kun et fåtal der nedrives.

Syv måneder er gået, siden borgmester i Marbella, Angeles Muñoz, underskrev ordre om nedrivning af byggeriet i Las Chapas og andre boligbyggerier i overensstemmelse med en aftale mellem regeringen for Andalusien og byrådet.

Vilkårene i denne enestående aftale, der blev godkendt i juli sidste år for at fjerne blokeringen af byplanlægning var klar: Consistory kunne begynde at udstede licenser for ikke at lamme byen, men en ændring skal køre nedrivning af ulovligt bygget. Bestyrelsen har givet en skriftlig liste otte bygninger, der skal forsvinde i mangel af en godtroende tredjemand, der berøres, eller som skal udbedres inden den generelle plan vedtages.

Marbella kommune skal nu indgå aftale med den andalusiske forvaltning om lovliggørelse af 18.000 boliger, der er gået fri af kravet om nedrivning. Her vil der typisk være tale om et erstatningskrav overfor de entreprenørselskaber, der har stået for byggeri.

Den kaotiske baggrund i sagen, er beskrevet tidligere i link, som kan ses ovenfor.


Kilde: Dagbladet SUR

Top

13-03-2009 - Opdateret 13-03-09