Marbella
Home Up Anklagerne Nedrivning 3. fase 2. fase Marbella Byggerod

 

Brixtoftes overmand

Retssagen mod Brixtofte starter i februar måned 2004. De mange, som har været forarget over tilstandene i Farum, har ikke læst om Marbellas tidligere borgmester Jesús Gil. Hans meritter får Brixtofte til at ligne skoledreng, der har taget af kagedåsen.

Der er lighed mellem de to personer. Jesús Gil havde også sin egen foldboldsklub, hvortil, der frit blev overført store beløb fra kommunes kasse, men her stoppede det ikke. Jesús Gils egne bankkonti og de mange personlige firmaer, blev også tilgodeset både direkte og indirekte.


Jesús Gil løsladt efter at have stillet sikkerhed

Det utrolige i historien er, at det lykkedes Jesús Gil at sidde på borgmesterposten i 12 år på trods af anklager om korruption, bedrageri og embedsmisbrug af værste skuffe. Forhold, som var mere eller mindre offentligt kendt. Alligevel elskede Marbellas befolkning ham, for han havde skabt »orden« og fremgang i den tidligere så hensygne kommune.

Den store opmærksomhed om alle hans ulovligheder betød dog, at han efter 12 år måtte forlade sit embede, men ikke uden forinden at have organiseret et kommunekup, hvorved han fik indsat sin egen efterfølger Julián Muñoz. At de to så efterfølgende blev uvenner har blot fået den kommunale ledelse i Marbella til at ligne en sæbeopera.


Julián Muñoz og Jesús Gil ved overdragelsen

En række retssager køre nu endelig mod til tidligere borgmester, men udfaldet er ikke særlig interessant, for det ligger allerede klart, at han ikke kan straffes grundet sin alder!

Til gengæld er Marbella tæt på en økonomisk kollaps og der venter borgerne en hestekur efter Jesús Gils efterfølger og stråmand også har måtte forlade borgmesterposten. Komisk nok, fordi de to blev offentligt uenig og gensidigt begyndte, at beskylde hinanden for hvad der er foregået.

Den Andalusiske regering har gang på gang underkendt afgørelser og beslutninger, som er foretaget af Marbellas kommunalbestyrelse - herunder udstedelse af ulovlige byggetilladelser, ulovlige lokalplaner, som efterlader indbyggerne i Marbella i en juridisk knude, som næsten er umulig er løse op.

Det vurderes, at 22.000 boliger er opført ulovligt. Hertil kommer et større antal boliger, som er under opførelse og både beboer og entreprenørfirmaer, sover dårligt om natten i frygt for, hvad fremtiden vil bringe.

Selv i et land, hvor næsten alt betales kontant uden regning - måske lige bortset fra detailforretningerne - er det stærkt kost hvad, der er foregået i Marbella.

Læs også:


 

Top

18-01-2004 - Opdateret 13-03-09