Forkort ventetid
Home Up Forkort ventetid Kørekort og klippekort

 

Forny kørekort

En kø mindre.
Det er nu blevet en smule lettere at forny sit kørekort (marts 2004). De 76 speciallæger i Málaga provinsen, som tilbyder godkendelse af bilisternes køreegenskaber, er blevet forsynet med ansøgningsformularer. Dermed slipper ansøgerne for at køre på motorkontoret i Málaga.

Lang kø på motorkontoret i Málaga.
Aftalen skal først og fremmest lette presset på motorkontoret i Málaga. Her står kunderne i kø i mindst en times tid, uanset hvilken type ekspeditioner, det drejer sig om.
Hidtil har de omkring 70.000 personer, som årligt skal forny deres kørekort, først måttet en tur forbi motorkontoret for at hente det ansøgningsformular, som skal afleveres hos lægen. Med mindre de da foretrækker at betale et servicekontor for foretage ansøgningen om ombytning eller fornyelse af kørekort.

Ansøgningsformularer hos speciallægerne.
Nu slipper ansøgerne i det mindste for at køre til Málaga og stå en time i kø for at hente de ansøgningsformularen. Den kan fremover hentes på et af de 76 speciallægekontorer i Málaga provinsen, der er godkendt til at foretage den psykotekniske test, ansøgerne skal igennem. Her skal der også findes information om hvilke papirer, der skal bruges til ansøgningen. Det er værd at bemærke at prisen for testen undersøgelsen kan variere, eftersom priserne i år blev frigivet. En vejledende pris ligger lige omkring de 25 til 30 euro. Personer over 70 år slipper med omkring 15 euro.

Endnu en nyhed under vejs.
Ansøgningen skal fortsat indleveres og betales på motorkontoret i Málaga. Men det bliver der formentlig også lavet om på. Trafikvæsnet venter nemlig at indgå en aftale med posthusene om, at ansøgningen kan fremsendes og betales over giro. (I marts 2006 er denne service endnu ikke trådt i kraft.)

Ny model af kørekort
Fra efteråret er det blevet muligt at få den nye model af kørekort, svarende til det danske, i kreditkort udgave. Al begyndelse er dog svær - denne udgave udstedes kun i Madrid og hvis fornyelse ønskes til denne model, kan det indtil videre anbefales, at lade et Gestoria ordne fornyelsen.

Adresse Tráfico
Avenida Mauricio Moro
Edif. Américas
29071 Málaga
Telefon: 952 040 770

Åbningstider - Vinter:
Mandag til torsdag fra kl. 9 til 17 og fredag fra kl. 9 til 14.

Åbningstider - Sommer:
Mandag til fredag fra kl. 8:30 til 13:30. Kassen lukker dog om fredagen kl. 13.

Sommer: fra 20. juni til 16. september.


 

Top

31-03-04 - Opdateret 21-06-08