Vandforbrug
Home Up Tyrefægtning Miljøsvineri Befolkning Skadedyr Hotel Stella Polaris Bedrageri Korruption Estepona Korruption Marbella Mafia Drukfest Togplaner Dumpekarakter Vandforbrug Slut med siestaen Verdens værste

 

Forbrug af vand er steget uholdbart

De seneste 5 år er vandforbruget på Costa del Sol steget uholdbart. Nødvendigheden af indgreb bliver for hver dag mere og mere synlig. Problemerne er ikke alene den tørkesituation, der i øjeblikket plager Sydspanien. Det voldsomme - og nogle gange, planløse udbygning betyder alvorlige problemer.

Kigger man på de enkelte kommuner, er de hver for sig i gang med store udbygninger af nye boligområder. Disse planer mangler fundamental planer for udbygning af infrastrukturen. Det gælder i første omgang vanddepoter, hvor der stadig trækkes på depoter, som er et halvt århundrede gammelt - eller mere.


Gamle vanddepoter

Det gælder udbygning af el-forsyningen, som betyder daglige afbrydelser. Som en servicefunktion, oplæser Radio Solymar dagligt en længere liste over planlagte el-afbrydelser - dertil kommer alle de ikke planlagte.

Det gælder vejnettet, der gang på gang kollapser fuldstændigt ved blot den mindste hændelse. Det gælder manglende muligheder for parkering, som i byzoner betyder, at biler holder parkeret i dobbelt rækker og dermed både låser for de lovligt parkerede biler, men også spærre en kørebane for den kørende trafik.

 

Parkering i dobbelt rækker, genere trafikken

Dagbladet SUR har i dagens avis sat fokus på de mange problemer. Problemer, der er så alvorlige, at et totalt byggestop for udbygning af nye områder ses, som et minimum af indgriben.

27-02-2006


 

Top

20-02-2006 - Opdateret 22-06-08