3. fase
Home Up Anklagerne Nedrivning 3. fase 2. fase Marbella Byggerod

 

Sagen, som ikke vil stoppe

Der er tilsyneladende ingen ende på denne sag hvor 3. fase af operation "Malaya" i går, den 14. november 2006, forsatte med 11 nye anholdelser. Herefter er antallet af anholdelser oppe på 75 personer. De fleste dog igen sat på fri fod efter at have stillet store sikkerhedsstillelser idet de forsat er sigtet, men flere sidder forsat fængslet siden anholdelsen i marts måned.

Kredsen af anholdte omfatter borgmesteren og tidligere borgmestre, kommunalbestyrelsesmedlemmer, politichef, bankfunktionærer, bankdirektører, virksomhedsdirektører - ja, alle fra de øverste lag i samfundet.
På billedet
ses El fiscal anticorrupción López Caballero

Politiet har i går anholdt Matte Zaldívar, som tidligere var gift med Marbellas eksborgmester Julian Muñoz.

Anholdelsen fandt sted efter en omfattende ransagning af Matte Zaldívars eksklusive bolig i Marbella.

Ifølge oplysninger fra TV stationen Telecinco er Julian Muñoz´s ekshustru tiltalt for medvirken til hvidvaskning af sorte penge i forbindelse med skandalen om korruption på borgmesterkontoret i Marbella.

Maite Zaldívar blev kendt da hun i et af de populære TV programmer afslørede flere elementer i sagen om korruption under Jesus Gils tidligere borgmestervælde i Marbella.

I Telecincos populære eftermiddagsprogram "Salsa Rosa" fortalte Zaldívar uden omsvøb hvordan hendes tidligere mand havde slæbt tunge sække med penge hjem fra rådhuset. Hun benyttede også flere gange lejligheden til at lange ud efter Julian Muñoz´s nuværende kæreste og samlever, den andalusiske sangerinde Isabel Pantoja.

Der er fortsat seks personer fængslet i den såkaldte Operation Malaya, der handler om korruption i Marbella. Det er Julian Muñoz, tidligere formand for kommunens tekniske udvalg, Juan Antonio Roca, og fire kommunalbestyrelsesmedlemmer.

15-11-2006


Kilde: Dagbladet SUR og www.solynet.com

     
  Læs også artikel i månedsmagasinet fra maj 2006. Tryk på logo.  

Top

15-11-2006 - Opdateret 13-03-09