2. fase
Home Up Anklagerne Nedrivning 3. fase 2. fase Marbella Byggerod

 

300 betjente i ny aktion

I det man kan kalde 2. fase af den store korruptionssag fra Marbella, gennemførte 300 politibetjente den 27. juni 2006, i en koordineret aktion, en ny række anholdelser og beslaglæggelse af bevismateriale og bankkonti. 30 personer blev anholdt - heraf alene 13 ledere og ejere af en række store entreprenørselskaber, blandt andet mistænkt for bestikkelse.

 Borgmester Marisol Yagüe
 

Blandt de meste kendte er storentreprenør Rafael Gómez blevet anholdt af politiet, mistænkt for at være involveret i den såkaldte Malaya sag, der handler om milliardbedrageri på rådhuset i Marbella.
Rafael Gómez ejer bl.a. entreprenørselskabet Arenal 2000 og det nyopførte privathospital Xanit i Benalmádena og købte sidste år forlystelsesparken Tivoli World i Arroyo de la Miel, som igennem 30 år tidligere var dansk ejet.
Rafael Gomez (Billede til højre) er også involveret i anklager om bestikkelse i hans hjemby Cordoba.

 

Blandt de anholdte i går er tillige en række af tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer i Marbella kommune.

Aktionen startede tilbage i marts måned 2006, hvor en række ledende personerne i Marbella kommune blev anholdt og forsat sidder fængslet - herunder den kvindelige borgmester Marisol Yagüe og den, som betegnes som den absolutte bagmand, Juan Antonio Roca. (Billede til venstre)

 

28-06-2006

 

Læs starten af korruptionssagen Tryk her


 

Top

28-06-2006 - Opdateret 13-03-09